08. oktober 2015 · Comments Off on Att spela på hästar · Categories: Trav

Vi har i en tidigare artikel skrivit om hästspel i olika former och här tänkt vi skriva lite mer ingående om V75, hur går det till och hur vinner man?

Det är rätt så enkelt att spela V75, man har ett antal hästar i ett lopp och man väljer ut den eller de hästar man tror vinner. I V75 så är det sju lopp och man kan välja att spika en vinnare i varje lopp men då är ju chansen att vinna rätt så lite om man inte har tur vill säga. Oftast så väljer man ut en eller två spikar och resterande lopp så väljer man flera hästar som vinnare. Ju mer kunskap man har om trav, hästar, kuskar med mera ju större chans blir det att man får in en vinnande rad.

Oddsen ser olika ut från gång till gång. Hur stor vinstsumman blir beror på hur många som spelat på just det loppet och vilka odds det var på de som vann loppet. Oddsen räknas ut beroende hur det har spelats på respektive ekipage. Om många tror att häst nummer 2 kommer att vinna i lopp 3 och spelar på den hästen då sjunker oddsen och det är få som tror och inte spelar på just den hästen då ökar oddsen. Bäst är det när man spelar på en häst som få spelat på och den vinner då blir vinstsumman högre.