11. april 2022 · Comments Off on Bra utrustning och kläder för ryttaren · Categories: Hästen, Tips

Förutom att det är viktigt att din häst har bra utrustning så är det minst lika viktigt att du har det också. Idag finns det många produkter och klädesplagg som är framtagna för att göra det lite smidigare för dig som brukar rida på hästar. Men det kan vara svårt att veta vad du behöver. Därför får du i det här inlägget några tips.

Bästa kläderna för ryttaren

Förr i världen hade ryttaren i princip samma kläder som till vardags. Men numera finns det flera bra klädesplagg som är framtagna för att ridningen ska gå så smidigt som möjligt. Det är till exempel bra om du har ridbyxor så du kan röra dig flexibelt. Köp dina ridbyxor online för att få dem skickade till dig. Sedan finns det tröjor och jackor som värmer när du rider utomhus. Om du tävlar finns det flera passande plagg, till exempel kavajer, blusar och frackar. Slutligen ska du se till att skaffa bra ridskor.

Tänk på säkerheten

Som ryttare är det viktigt att du tänker på säkerheten. Därför ska du se till att du har en bra och fungerande hjälm. Det finns även säkerhetsvästar som dämpar ifall du skulle ramla av.