12. juni 2017 · Comments Off on Hunden ett trevligt husdjur · Categories: Hunden, Tips, Uteliv

Hunden är för många ett trevligt husdjur och något som man både kan ha som sällskap men också tävla eller jaga med. Det finns raser som passar för olika ändamål men det gemensamma är att de kan bli som en riktig familjemedlem och någon som man verkligen bryr sig om och som alltid uppskattar ens närvaro.

Som valp så går den mesta av tiden ut på att äta, sova, gå ut, leka och lära sig hur man beter sig som hund. Det är vi som husse och matte som måste lära hunden vilka regler som gäller och det kan vara allt från att valpen ska bli rumsren till att gå i koppel. Man ska sätta tydliga regler vad hunden får och inte får göra, och det ska man programmera in tidigt i hundens beteende.

Det fina med att ha hund är att man kommer ut på promenader, kortare och längre, det är helt upp till var och en. Det kan vara en fördel att använda sig av spårsele som är mer skonsam för hunden när man är ute i skog och mark och hunden går i koppel. Spårselen brukar användas till just spårning med hund, då har man ett längre rep kopplat till selen så hunden får mer svängrum och röra sig lite mer fritt.

Har du en aktiv hund så kanske Agility är något som kan passa både dig och din hund. Kolla upp i ditt närområde om det finns någon hundklubb eller organisation som håller på med just detta. Det kan alltid vara lättare om det finns några som aktivt håller på och som man kan utbyta erfarenheter med och få hänga med för att se om det kanske skulle passa just er.