28. juni 2013 · Comments Off on Större tävlingar · Categories: Hästen, Trav

Eftersom hästsporten blivit så stor i Sverige anordnas det varje år flera stora tävlingar. Ridsporten är idag inte bara en sport för de som deltar utan även för människor runt om i landet som bara är intresserad av att titta på sporten. Tar vi exempelvis trav så har det verkligen blivit en publikfest där många av Sveriges befolkning sitter klistrade framför tv-apparaterna.

Trav

Det största internationella travlopp som finns är Elitloppet. Det är inte bara Sveriges största travtävling utan en av världens största travtävlingar. Loppet går av stapeln på Solvalla och det har nyligen varit för 2013, elitloppet avgörs nämligen sista söndagen i maj. I år var det två kända hockeyspelare, Daniel och Henrik Sedin som var ägare av den vinnande hästen, Nahar.Många människor i hela Sveriges avlånga land följer årligen detta lopp både hemifrån tv-soffan och på plats på Solvalla. Månader innan loppet går brukar folk följa, tippa och försöka lista ut vem som kommer att bli årets vinnare.

Hoppning, dressyr och fyrspannskörning

Är du hästtokig och gillar att se hästar är Stockholm Horse Show något för dig. Varje år anordnas detta evenemang och här får du uppleva både väldresserade dressyrhästar och små shetlandsponnyer. Evenemanget håller på 3 dagar och visar upp många olika element ur ridsporten. Några av de delar som ingår är;

  • Världscup i Dressyr
  • Världscup i 4-spanns körning
  • Högklassig Internationell hoppning
  • Islagshästar som tävlar i tölt
  • Shetlandsponnyer som tävlar i ponnygalopp

Detta är det solklart största ridsportevenemanget i Sverige, både media- och publikmässig. Det publikrekord som idag finns är på hela 77 000 personer som kommit från  i stort sett hela Sverige och även andra delar av världen. Har du inte varit på detta evenemang än så tycker jag att det är dags att du bokar biljetter till kommande år.