06. maj 2020 · Comments Off on Tillbaka på hästryggen · Categories: Hästen, Rida

Det kanske är några år sedan du red och nu känner du att du vill tillbaka på hästryggen. Det finns inget som hindrar dig förutom du själv. Om du väl bestämt dig så ta kontakt med någon som du vet har hästar och du kan få komma och börja rida igen.

Ta kontakt med en hästgård

Ta kontakt med en hästgård där du vet att man kan få komma och rida. Skaffa dig den utrustning som du behöver för att kunna kliva upp på hästryggen igen. Även om det var en massa år sedan så sitter mycket i ryggraden. Nu behöver du inte ge dig ut på världens galopp det första du gör utan känn dig för och ta det lugnt på dina första ridturer. Ni kanske är ett gäng som älskar hästar och vill uppleva ungdomens fantastiska tid tillsammans med hästarna. Förutom att rida så ska hästen ryktas och skötas om. Även stallet behöver tas om hand på bästa sätt.

Skaffa egen häst

Om det är så att detta är vad som saknats i ditt liv så kanske det är lika bra att skaffa sig en egen häst som man kan rida när man helst önskar. Även om du bor i en storstad så finns det stallplatser att hyra där man kan få ha sin häst. Det kan vara avkopplande att efter arbetet bara få åka ut och sköta om sin häst och se till så den har det bra i sitt stall. På helgerna så kanske det kan bli långa härliga ridturer tillsammans med din kompis. Om det finns barn i familjen så kanske de också får ett intresse för hästar. det kanske blir så att ni måste köpa in någon ponny också för att kunna rida tillsammans.